Кристиано Роналдо донесе много милиони в касата на Ювентус с пристигането си в Торино преди година, но сега може да удави клуба в дело за 60 млн. долара неустойка. Причината е, че не пожела да се появи в игра в приятелски мач в Южна Корея миналата седмица. 

"Старата госпожа" имаше подписан договор да играе със сборен отбор от местния шампионат, а организаторите твърдят, че са имали клауза, която задължава португалеца да се появи минимум 45 минути. Но той така и не игра, а официалното обяснение от "бианконерите" е "мускулна умора". 

Но корейските организатори не оставят нещата така. Те са завели иск за "морално увреждане" на феновете си, всеки от които е платил билета си с идеята, че ще види на терена една от най-големите звезди на световния футбол. 

Адвокатът Ким Мин Ки, който се е заел със случая, е обявил, че ще заведе дело от името на всеки един зрител индивидуално за въпросното "морално увреждане", а цената му е 1 млн. корейски вона на човек. Това прави по 846 долара на зрител, а с оглед на факта, че на трибуните имаше 65 хил. души, колективният иск ще е за сумата от 60 млн. долара. 

Ако съдът приеме този иск, неустойката по договора ще е двойно по-голяма от парите, които Ювентус взе като комисиона за организирането на двубоя. Клубът прибра 30 млн. долара от организаторите, но не изпълни всички клаузи по договора.