Нападателят на Ливърпул Марио Балотели заяви, че напълно подкрепя решението на италианския селекционер Антонио Конте да не го повика в състава си за UEFA EURO 2016.

Тъмнокожият футболист заяви, че в последните 2 години не е играл на обичайното си ниво и затова отсъствието му е лесно обяснимо.

В момента Супер Марио е търсен събеседник на Апенините преди днешния четвъртфинал между „скуадра адзура“ и Германия. С неговите два гола Италия срази същия съперник в полуфиналите на Евро 2012. Сега обаче Балотели е просто в ролята на зрител.

„Това, което се случи с мен, е че две години не играя на нивото, което мога. Дали заради физически, дали заради други проблеми – просто не бях себе си“, каза нападателят.

„Конте имаше пълно право, когато взе други играчи за европейското. Ако бях на негово място, щях да постъпя по същия начин. Ясно е, че съм тъжен, че сега не играя във Франция. Нужно е обаче да премина и през това. На хората, които ме спират по улиците и ми казват, че е трябвало да бъда в отбора, винаги отговарям по еди и същи начин: истинският Балотели ще получи повиквателна от който и да е треньор, а днешният – не.“

„Постнах в интернет снимката с моята радост след головете срещу Германия, за да надъхам отбора. Мен обаче малко ме дразни да говоря за миналото, чувствам се все едно съм бивш играч. Наясно съм, че тази радост ще остане в историята и доста деца я копират. Това ми харесва“, заяви Балотели.