Виктор Врачев е част от дуото – Врачев-Виденов, които на ротационен принцип водят студийната програма „Рандеву“ за UEFA EURO 2016. Той е на 33, но вече има 13 години опит в спортната журналистика. 

Завършил е „Журналистика и масови комуникации“. Първото спортно събитие, което отразява е мач от А Група. Любимият му европейски клуб е Нюкасъл. В свободното си време спортува. Предпочита футбола. Фаворитът му за финала на UEFA EURO 2016 е тимът на Англия, което съвпада и с прогнозата му за победител, но неговият фаворит отпадна на 1/4-финалите.

- Кои са най-големите изненади до момента на UEFA EURO 2016?
- Класирането на Исландия за четвърфиналите, отпадането на Англия и представянето на Унгария, която спечели група F. 

- Има ли гафове в ефир и смешни истории зад кадър?
- Винаги има. Надявам се да бъдат все по-малко и по-малко, но когато става въпрос за живо предаване, лапсусите и понякога грешките, са неразделна част от него. На 22 юни, по време на мача Унгария-Португалия трябваше да закрия студиото в 21:54 часа. Точно, когато започнах да го закривам и обявих, че сега се разделяме, в слушалката ми казаха, че имаме още 4 минути време и съответно се разхождах из студиото, продължавайки разговора за мача.

- Залагате ли помежду си за изхода на мачовете?
- Имаме възможност да прогнозираме изхода на мачовете с колегите от Gong.bg, с които се съревноваваме. Аз в момента заемам престижното предпоследно място.

- Какви са разликите от сегашния шампионат спрямо предишните?
- Сегашният има най-доброто медийно отразяване в ефира и каналите на Нова Броудкастинг Груп и БНТ. Най-голямата разлика е промененият регламент и наличието на 24 отбора, от които след края на груповата фаза, отпадат само 8. Въпреки, че регламентът бе силно критикуван, сега още на осминафиналите имаше двубои като Италия - Испания,, Хърватия -Португалия и Англия - Исландия. Да се надяваме, че и до финалите, всеки от отборите ще бъде със същия страхотен заряд, както и досега.

- Най-важното след UEFA EURO 2016?
- Най-важното е зрителите на Нова да са останали доволни от начина, по който сме им представили Европейското първенство. В личен план – да съм успял да се справя с ролята си на водещ. Иначе, както и самите футболисти, така и ние ще се отдадем на заслужена почивка.