Националите на Германия показаха по най-категоричния възможен начин, че загубата от Англия миналата седмица не е началото на някаква неприятна тенденция за отбора. Момчетата на Йоаким Льов си изкараха яда върху финалиста от миналото Европейско първенство Италия. 

При това Бундестима не показа никаква милост срещу съперника си и го попиля с тежкото 4:1. А на "адзурите" не им помогна дори и това, че на вратата им беше Джанлуиджи Буфон, който наскоро постави рекорд по минути без допуснат гол, макар и само в Серия А. 

Тони Кроос, Марио Гьотце, Йонас Хектор и Месут Йозил доведоха нещата до разгромно изражение на резултата, преди в края Стефан ел Шаарауи да спаси малко от честта на "скуадрата" с попадението си. 

Рециталът на германците започна още в 24-та минута. Тогава Томас Мюлер проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Леонардо Бонучи отклони топката към Тони Кроос и той откри резултата. 

А до почивката падна и още едно попадение в мрежата на Буфон. В 45-та минута Месут Йозил подаде перфектно към Томас Мюлер, който пак се изяви в ролята на човека с головия пас и сервира топката на главата на Марио Гьотце за 2:0. 

Този развой никак не спря напора на Германия и след почивката се стигна до още попадения в мрежата на Италия. В 59-та минута дойде времето и за първия гол с националния екип на Йонас Хектор. Той се разписа след пас на Юлиан Дракслер, а при атаката отново имаше слабо отиграване на Леонардо Бонучи, както и звездно подаване на Марио Гьотце с пета. Така след час игра световните шампиони вече водеха с класика. 

И това обаче не укроти Бундестима. В 74-та минута Джиджи Буфон направи и дузпа, а от 11-те метра Месут Йозил не му прости - 4:0 и 19-и гол за Германия за футболиста на Арсенал. 

До края все пак остана време и за почетен гол за Италия, дело на Стефан ел Шаарауи, който се разписа в 83-та минута след пас на Стефано Окака Чука. Това беше трето попадение с националния екип за бившия нападател на Милан, но беше крайно недостатъчно за нещо по-различно от малко по-почетна загуба. 

"Адзурите" обаче ще имат възможността да се поправят пред феновете си в оставащите си две контроли до Европейското с Шотландия и Финландия, които ще се играят в края на май и началото на юни.