Хърватите ще се фокусират върху неутрализирането на Кристиано Роналдо в предстоящия осминафинален мач от Евро 2016 срещу Португалия, каза селекционерът на Хърватия Анте Чачич.

Хърватия победи европейския шампион Испания с 2:1 в групите и "наградата" за това бе среща с неудобен съперник като Португалия, в чиито редици блести трикратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо.

На двата полюса: Хърватия - Португалия в мегамач

"Роналдо е ключов играч, затова не трябва да му позволяваме да има пространства, основната ни задача е да го неутрализираме", каза Чачич на пресконференцията преди мача.

"Третото място на португалците в групата не е показателно. Направиха три равенства, но бяха близо до победата и в трите мача", каза Чачич.

Селекционерът на Португалия Фернандо Сантос не е съгласен с твърдението, че играта на Португалия зависи изцяло от Роналдо.

"Великите играчи са нищо без своите отбори. Индивидуалности печелят отделни мачове, но за да спечелиш големите трофеи се печелят от големи отбори. Нормално е съперникът да се стреми да изключи Роналдо от играта", каза Сантос.

Полузащитникът на Хърватия Милан Бадел се надява неговият тим да продължи по възходяща линия.

"Със сигурност трябва да вкараме гол. Това е единственият начин да спечелиш тези мачове. Роналдо е голям играч, всеки знае всичко за него. Но Португалия има и други силни играчи", каза Бадел./БТА