Опитният нападател на националния отбор на Исландия по футбол Ейдур Гудьонсен определи Англия за фаворит преди осминафиналната среща на Евро 2016 между двата отбора в понеделник.

37-годишният Гудьонсен познава отлично британския футбол, след като в 11 сезона от кариерата си игра на Острова за Челси, Болтън, Тотнъм, Стоук Сити и Фулъм. Ветеранът призна, че, след като са станали ясни осминафиналните двойки, е получил съобщение с усмивка от бившия английски национал и съотборник в Челси Франк Лампард.

"Разбираме, че сме аутсайдер в двойката, но във футбола няма невъзможни неща. Отборът показа, че не случайно е тук. Ще направим всичко възможно, за да останем възможно най-дълго. Помолих съотборниците ми от Исландия да се насладят на момента, защото ние вече изпълнихме и преизпълнихме целите си. Мисля, че разполагаме с необходимите качества да продължим още по-напред", коментира Гудьонсен.

"Наясно сме, че Англия не е изиграл най-добрия си мач в турнира и може да го направи срещу нас. Затова имаме причина да се притесняваме", каза още той.

"Английският футбол е оказал влияние върху всеки един от нашия отбор. Всички сме го следели. Срещата с Англия е много важна. Лично за мен Болтън и Челси остават завинаги в сърцето ми, защото там се развих като футболист и познах вкуса на победите", допълни нападателят.