Селекционерът на Северна Ирландия Майкъл О'Нийл обясни защо нападателят на тима Уил Григ не получи шанс за изява по време на UEFA EURO 2016. Въпреки че не игра в нито един от мачовете на своя тим от шампионата, нападателят придоби изключителна слава заради песента, която феновете измислиха за него.

Изпълнението „Will Grigg's on fire, your defence is terrified” се превърна в своеобразен химн на финалите във Франция, но въпреки това Григ не помириса терен.

Днес Северна Ирландия отпадна от надпреватата след загуба от Уелс с 0:1.

“Бях удивен, че Уелс толкова лесно победи Русия в груповата фаза. Главното е, че днес ние не давахме много пространство на Бейл. Тактически играхме добре. Евънс игра великолепно срещу Бейл", коментира О'Нийл.

"Това поражение е много болезнено. Начинът, по който допуснахме гол ... Но аз не можех да изисквам повече от играчите си по време на целия турнир", допълни Майкъл О'Нийл.

Селекционерът трябваше да отговаря и на въпрос защо не пусна нито минута в игра Уил Григ, който е любимец на феновете и се превърна в световна знаменитост заради песента, в която се пее.

"О'Нийл дълго се чудеше какво да отговори, усмихваше се, но накрая каза: "Аз не избирам играчите на базата на песен на феновете".