Селекционерът на националния отбор на Германия Йоахим Льов ще остане на поста си поне до края на Световното първенство в Русия след две години, съобщи президентът на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел.

Льов, който пое Бундестима през преди точно 10 години - на 12 юли 2006-а, ще запази позицията си, въпреки отпадането от Франция в полуфиналите на Евро 2016. "За нас е въпрос на уважение да можем да позволим на треньор като Льов да продължи да работи с националния отбор, с който той постигна толкова много успехи. Ние никога не сме имали съмнения, че Льов е правилният за нас човек и се надяваме, че заедно ще постигнем общите си цели", заяви Гриндел.

Под ръководството на Льов Германия достигна пет пъти поне полуфиналите в петте големи турнира, в които 56-годишният специалист бе старши треньор. Бундестимът достигна до финала на Евро 2008, където загуби с 0:1 от Испания, а украшението в треньорската кариера на Льов си остава спечелената световна титла през 2014 година, когато Германия спечели с 1:0 срещу Аржентина във финалния мач./БТА