Капитанът на Германия Бастиан Швайнщайгер продължава да получава призиви да се оттегли от националния отбор. След като по време на Европейското това направи Михаел Балак, сега го стори и друга легенда - рекордьорът по мачове за Бундестима Лотар Матеус. 

Бившият селекционер на България стигна и по-далеч, като препоръча на още един ас на Маншафта да се откаже от представителния тим. Става въпрос за Лукас Подолски, като според Матеус вече е дошло време за по-младите момчета да се доказват с националната фланелка. 

"Мисля, че Швайни вече е забелязал, че Йоаким Льов не разчита на него, както беше преди. Същото би трябвало да важи и за Подолски. Първият е мъчен постоянно от контузии и трябва да си гледа клубния тим, докато вторият вече е наясно, че не той е бъдещето за Германия на тази позиция."

"Бастиан трябва да се запита дали прави услуга на тялото си, като го натоварва по този начин и на клубно, и на национално ниво. Може би едно отказване ще му помогне да се наложи по-добре в Манчестър Юнайтед. Същото важи и за Подолски", сподели Матеус. 

Швайнщайгер и Подолски са единствените играчи от настоящия състав на Германия, които могат да достигнат рекорда по мачове на Матеус. Халфът има 120, докато нападателят е със 129 двубоя за Бундестима.