Бранителят на Ювентус Матайс де Лихт разкри, че медиите опитват да го скарат със защитника на Интер Стефан де Фрай, но двамата си помагат взаимно. Холандският национал помогна на „лалетата” да участват на предстоящото Европейско първенство.

„Клубовете ни с Де Фрай са съперници, но ние не сме. Работим за една цел в националния отбор и това няма да се промени. Искаме най-доброто за Холандия. Разбира се, че и двамата искаме да играем, но в същото време се учим взаимно и си помагаме”, започна Де Лихт пред De Telegraaf.

„Медиите се опитват да ни скарат, създавайки странни аргументи, но това не може да стане със Стефан. Разделяме се, когато сме в Торино и Милано, но тук искаме да сме на върха. Хубаво е да говориш на холандски и да комуникираш със сънародници. Стефан ми помага в много случаи, а аз съм удивен от него. Той е утвърден футболист в Италия, докато аз се започвам”, продължи младият бранител.

Де Фрай е в Серия А от 2014-а година, когато облече екипа на Лацио, но през лятото на 2018-а премина в Интер като свободен агент. „Битката ни с Интер е наистина вълнуваща, а двата отбора искаме да спечелим възможно най-много мачове”, политически завърши Матайс де Лихт.