С четири гола на звездата на Ювентус Кристиано Роналдо съставът на Португалия срази като гост тима на Литва с 5:1. 

Роналдо откри головата си серия още в 7-ата минута от дузпа, свирена за игра с ръка на Маркус Палионис. В 28-ата при първата си по-интересна ситуация Литва изравни, когато Витаутас Андриушкевичус отбеляза с глава след центриране от корнер. В 62-ата минута седмицата на Ювентус отправи слаб удар по земя, вратарят Ернестас Шеткус изби топката, тя обаче тупна върху рамото му, прескочи го и влезе във вратата и 2:1. Само три минути по-късно Роналдо оформи своя хеттрик. Той засече центриране на Бернардо Силва.

В 76-ата отново Силва асистира на Кристиано, който се разписа за четвърти път в мача. Той напусна терена 79-ата минута, но гостите стигнаха и да пети гол. Вилиам Карвальо оформи крайното 5:1 в добавеното време на мача.

Така „мореплавателите“ събират 8 точки, на пет по-малко от лидера Украйна, но са и с мач по-малко. Литва са последни с едва една точка. Следващите мачове за Роналдо и компания са домакинство на Люксембург и пряк двубой за първото място с гостуване на Украйна. Литва също има мач с Украйна, а също и със Сърбия, които победиха Люксембург като гост с 3:1. Александър Митрович откри в 36-ата, а в 55-ата Неманя Радонич удвои. Давид Турпел върна един гол за домакините в 66-ата, но отново Митрович оформи крайния резултат в 78-ата минута.

Сърбите са трети със седем точки, а Люксембург е четвърти с четири.