Полузащитникът на Ювентус Миралем Пянич очаква „феноменален” треньор да поеме „бианконерите”. Това сподели босненецът, преди мача с Италия идния вторник за квалификациите за UEFA EURO 2020. Шампионът в Серия А все още не е споделил кой ще наследи Масимилиано Алегри, който обяви своя край с Юве преди близо месец, но Пянич е спокоен около ситуацията.

„Ювентус е отбор, който непрестанно гради и ситуацията с треньора не ме притеснява. Сигурен съм, че ще пристигне чудесен треньор”, сподели Пянич на пресконференция.

Босна гостува на Италия на стадиона на Ювентус, а това се нрави на полузащитника на „бианконерите”. „Мачът ще е много тежък, тъй като италианците са фаворит да спечелят групата, но ние ще излезем за успех. Искаме да забравим загубата от Финландия и е важно да покажем по-добро лице. Ще има много наши фенове на стадиона и те ще ни мотивират”, продължи Миралем Пянич.

„Не се случва често Италия да не се класира на Световното първенство, но сега те се преустройват като състав и са пълни с млади футболисти. Отделен е фактът, че Роберто Манчини играе добър футбол, но ние ще се опитаме да ги поставим под напрежение. Няма да ми е лесно на мен, нито на колегите в средата на терена да спрем Марко Верати и Жоржиньо, но ще дадем всичко от себе си”, завърши Миралем Пянич.