Опитният бранител Даниел Алвеш говори пред американските медии за престоя си в торинския гранд Ювентус. Бразилският краен защитник сподели, че е прекарал незадоволителен сезон в Северна Италия, чувствайки се излъган и измамен от хората, които са го довели на „Алианц Стейдиъм”.

Както е известно, Алвес спечели домашен дубъл с екипа на „бианконерите”, а също така достигна и до финала в Шампионската лига, който Юве загуби с 1:4 от Реал Мадрид. Веднага след края на сезона бразилецът реализира бърз трансфер посока Париж, за да заиграе във френския хегемон Пари Сен Жермен.

„Изкарах доста незадоволителна година в Италия, Торино”, започна 36-годишният футболист пред ESPN.

„Почувствах се измамен, след като не получих това, което ми обещаха. Това е ужасно чувство, повярвайте ми. Написах история с Ювентус, а който и да попитате в града, то той ще ви каже какъв футболист и работник бе Дани Алвес”, продължи бразилецът.

„Няма човек в Торино, който да не ме обича. Съвсем различни обаче са ми отношенията с феновете, в сравнение с тези, които ме доведоха в Ювентус, това, което ми обещаха…”.

„Това обаче бе мое решение. Не мога да отрека, че имам респект към историята на Ювентус. Оставих много приятели там. Ако оставиш хората щастливи, тогава всичко ти се връща в живота. Усетих, че ме лъжат жестоко и реших да се разкарам от Ювентус”, завърши Дани Алвес.