Масимилиано Алегри вече е решил да напусне треньорското кресло в Ювентус, а клубът възнамерява да осигури на Дидие Дешан втори престой начело на тима.

Новината идва от Пиерпаоло Марино, бившия спортен директор на Наполи, Удинезе и Аталанта. Сега той се изявява като футболен анализатор и даде интервю за торинското издание „Тутоспорт”, в което спусна поредната нова насока около бъдещето на „бианконерите”.

„Алегри няма да остане в Ювентус, но изборът да си тръгне е бил негов”, заяви Марино. „Те вече са уредили Дидие Дешан да го замени.”

Бившият френски национал защитаваше цветовете на Юве и като футболист. Именно той беше треньорът, който преведе „старата госпожа” през Серия Б, когато грандът беше изхвърлен от елита за кампания 2006/2007 вследствие на скандала „Калчополи”.

На клубно ниво 50-годишният Дешан е ръководил още Монако (2001-2005) и Олимпик Марсилия (2009-2012). От 2012-а насам той се посвети на френския национален тим, с когото завоюва световната титла на Мондиал 2018 и игра финал на UEFA EURO 2016.

Доскоро в Италия упорито се твърдеше, че Зинедин Зидан ще бъде наставникът, който ще поеме щафетата от Алегри. Преди паузата за националните отбори обаче французинът се завърна за втори престой в Реал Мадрид и така този вариант отпадна пред „бианконерите”.