Бившият играч на Пари Сен Жермен Адриен Рабио не пропусна да захапе “парижани“, като в интервю обяви, че му се налага да работи много по-здраво в Ювентус, отколкото в Париж.

През настоящото лято френският полузащитник предмина в редиците на “бианконерите“ като свободен агент, след като договора му с френския шампион изтече. В изявлението си след загубата на Ювентус с 3:2 от Тотнъм в предсезонна контрола Рабио не спести критиките си към Пари Сен Жермен.

“Първите ми впечатления тук са добри. Радвам се, че съм в Ювентус и искам да работя здраво за напред. Първиият ми двубой днес беше гарниран с добри чувства“, коментира французина.

“Минаха 10 месеца от последния ми мач. Физически имахме малко проблеми, тъй като е минала по-малко от седмица от началото на подготовката ни. Мисля, че с течение на времето ще се подобрим в това отношение“.

“Твърде рано е да се правят сравнения между италианския и френския футбол, но определено е различно. По отношение на усилието в Италия е доста по-натоварено в сравнение с Франция“.

“Горорех с Буфон, докато бяхме в Пари Сен Жермен. Той знаеше, че няма да остана в Париж и ми обясни много неща за Ювентус. Каза ми, че ако търся къде да се развия, това е перфектното място за мен.  Той знаеше, че искам да работя и да уча нови неща и че желая да отида на място, където ще мога да се развивам. Убеди ме, че Юве е точният отбор за мен“, завърши Рабио.