Челси завърта сериозна трансферна схема, за да осигури желания от мениджъра Маурицио Сари нов нападател в лицето на Гонсало Игуаин. Цели четирима играчи трябва да сменят клубната си принадлежност, преди сделката да бъде обявена за факт. 

Въпреки сложната схема, всичко се очаква да приключи най-късно в самото начало на следващата седмица. Първото парче от пъзела е да бъде убеден Ювентус да продаде аржентинеца, което вече е факт. Той обаче е под наем в Милан, като "росонерите" също са замесени в акцията. 

Те също трябва да го пуснат, защото имат валиден договор с него. Единственото им желание е било трансферът да стане факт, след като намерят негов заместник. И това се е случило, след като клубът е убедил Дженоа да пусне на "Сан Сиро" топреализатора си Кшищоф Пионтек. 

Така сложната машина вече е задействана и половината от операцията е осигурена. Но има и един финален щрих. За да осигурят място на Игуаин, от Челси трябва да се разделят с настоящия си лидер на атаката Алваро Мората. Към него има интерес от Атлетико Мадрид, а самият нападател се е договорил за личните си условия. 

Той ще бъде пратен на "Уанда Метрополитано" под наем до края на сезона, като ще има опция за откупуването му през лятото. Според вестник "Сън", част от пъзела е бъдещето дори на младия талант на лондончани Калъм Хъдсън-Одой. 

Той е пред трансфер в Байерн Мюнхен, като сделката ще бъде задвижена заради нежеланието му да парафира нов договор при параметрите, предложени от "сините". Те му дават 85 хил. паунда седмично, колкото са склонни да му плащат и в Мюнхен. Но разликата е, че баварците му гарантират регулярно участие в мачовете, докато на "Стамфорд Бридж" това не може да се гарантира заради Игуаин. 

Интересното в случая е, че Челси предпочита да вложи двойно повече пари в договора на 31-годишния аржентински нападател и да му плаща по 170 хил. седмично, вместо да ги даде на една от изгряващите звезди на английския футбол. Цялата тази сложна трансферна схема се очаква да приключи в първите дни на новата седмица.