Играчът на Атлетико Мадрид Алваро Мората сподели, че е загубил своята увереност във възможностите си по време на трудния му период в Лондон. Испанецът дори призна, че на моменти е усещал липсата на доверие в него от съотборниците си. 

Мората премина в Челси от Реал Мадрид през 2017 година за сумата от 60 млн паунда и за периода си на "Стамфорд Бридж" отбеляза 16 гола в 47 мача от ВЛ, преди да се присъедини към Атлетико Мадрид. 

Испанецът все още е собственост на Челси, но Атлетико изяви желание да го откупи от лондончани. 

"Щастлив съм в Атлетико, бях спрял да се наслаждавам на футбола, но сега съм щсатлив", заяви Мората пред Радио "Марка". 

"Играх няколко мача в Англия и имах чувството, че съотборниците ми ме гледат и знаят, че няма да направя нищо добро с топка в краката си. Направо ме подлудяваше. Беше наистина лош период."

"Бях се сблъсквал с трудни ситуации и преди и бях принуден да порасна рано, но никога не ми се бе случвало нещо такова."

"Казах на съпругата си, че ще се махнем колкото се може по-скоро, защото не мога да се справя с напрежението. Появи се оферта от Атлетико, имах 6 или 7 големи оферти. Челси също искаше да остана, но реших да направя това, което чувствам." 

"Никога не съм оставал на едно място дълги години. Бил съм в най-големите клубове в света, но никога не съм се застоявал там. Когато бях в Ювентус, още по средата на сезона знаех, че Реал ще искат да ме купят отново, а неща като тези те разконцентрират."

"Сега всичко зависи от мен, давам най-доброто си, усещам, че ще остана тук много години. Бих се радвал да прекратя кариерата си в Атлетико, но преди това ми остават още 5-6 добри години", завърши Мората. 

В момента Мората се радва на добър период от кариерата си, като има 6 гола в последните 6 мача на Атлетико и дори отново намери място в испанския национален отбор.