Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо се върна към периода си в Реал Мадрид.

Португалецът прекара 9 славни години в испанската столицата, печелейки четири пъти трофея в Шампионската лига, четири пъти „Златната топка“ и реализирайки 450 гола за тима.

През това лято Роналдо реши да напусне Реал заради данъчните разследвания към него и затруднената си връзка с Флорентино Перес. Кристиано явно не пази добър спомен за връзката с боса на „Кралския клуб“, тъй като в интервю за France Football не спести негодуванието си от разговорите си с него.

„Това, което ми казваше Флорентино, никога не идваше директно от неговото сърце. Разговорите ни винаги бяха свързани с преговори за някакви договори. Разговаряше с мен само когато му бях необходим“, каза Кристиано.

"Имах страхотни моменти в Мадрид и постигнах невероятни неща, заедно с моите страхотни колеги. Винаги ще помня тези моменти. В сърцето ми остават и феновете на тима. Но си мисля, че след 9 години там, трябваше да променя обстановката“, добави още португалецът.

Относно предстоящата церемония по връчването на „Златната топка“, Роналдо заяви: „Никога не съм бил обсебен от тази награда. Аз вече съм един от най-великите в историята, но все пак мисля, че я заслужавам.