Българската футболна легенда Христо Стоичков вярва, че звездата на Барселона Лионел Меси ще може да играе в Ел Класико, въпреки фрактурата, която при победата с 4:2 срещу Севиля. Според лекарите, които се грижат за здравословното състояние на аржентинеца, той ще отсъства от игра три седмици.

„Барселона се намира на добър път, играе много добре и не трябва да се притеснява от останалите отбори“, коментира Стоичков.

„Отборът загуби седем точки, които бяха преживяни много тежко от феновете на отбора - загубата от Леганес и двете домакински равенства. Сега Барселона можеше да има предимство от 10 точки“, добави Камата.

„Нямам никакво съмнение, че Барселона ще спечели титлата.“

„Все още има много анализатори, които критикуват треньора и футболистите за многото допуснати голове, но трябва да имаме предвид, че съперниците на Барселона се стремят да отбелязват голове, защото са наясно, че каталунците ще им вкарат. В неделя ще се играе за повече от три точки. Ако Барселона победи, може да постави Реал Мадрид в много трудно положение“, продължи българската футболна легенда.

Попитан относно кризата в Реал Мадрид, Стоичков отговори с хумор: „Дреми ми…“

Според българина, голямата цел пред отбора е да спечели Шампионска лига: „Всички футболисти искат този трофей. Барселона през тази година има един много солиден отбор, който е добре подготвен. Ернесто Валверде може да бъде спокоен.“

Стоичков изрази съжаление относно травмата на Лионел Меси, „защото е най-добрият футболист в света“.

„Познавам характера на победител, който той притежава. Знаме, че той има огромно желание да играе и има голяма любов към футбола. Мисля, че въпреки контузията, може да играе в предстоящото Ел Класико. Лекарите може да направят нещо…да сложат по-стабилна превръзка…Все още си мисля, че Меси може да играе срещу Реал Мадрид“, каза още Христо Стоичков.

Меси пропуска Ел Класико

 В Италия ликуват: Меси пропуска и двата мача с Интер