Вече бившият треньор на Ювентус Масимилиано Алегри бе категоричен, че независимо кой ще бъде неговия заместник клубът ще продължава да печели.

Алегри напуска поста си на мениджър след 5 години начело на  “бианконерите“, в които бяха спечелени 5 поредни шампионски титли в Серия А, 4 купи на Италия и бяха достигнати 2 финала в Шампионската лига.

“Юве ще продължи да печели, това е част от ДНК-то на клуба“, започна треньора.

“Оставям след себе си шампионски отбор. Горд съм с изминалите години и желая да използвам възможността да благодаря на всички замесени в нашите успехи. Не знам кой ще ме замести, но със сигурност този човек ще има един много силен клуб зад себе си“, коментира специалистът.

“За да постигнеш големи неща във футбола, както и в живота, трябва да си смел и безгрижен. Само тези, които държат на определени ценности, могат да постигнат тези неща. С напредването на годините ставаме по-мъдри и по-разумни“, обясни Алегри.

51-годишният специалист завърши изказването си, като обяви, че ще дари голяма част от спечелените си медали на известния италиански футболен музей в Коверчано.

Автор: Емануил Тодоров