Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри, който ще се раздели с "бианконерите" след края на сезона в Серия А, заяви, че няма намерение да си взима почивка през следващата година и иска веднага да се заеме с нов проект.

В края на миналата седмица бе обявено, че Алегри ще си тръгне от "Алианц Стейдиъм" след пет успешни години при торинци, в които спечели титлата в Серия А пет пъти и Купата на Италия четири пъти, а като допълнение достигна и два финала в Шампионската лига. "Нямам намерение да си взимам една година почивка. Ще го направя, само ако така се стекат обстоятелствата, но идеята е да намеря нов проект, който да ме убеди. Животът е пълен с изненади и човек трябва да е готов за всичко", коментира 51-годишният специалист след вчерашното равенство с Аталанта.

Алегри даде подробности за това как се е стигнало до раздялата с Юве. "Говорих с президента Андреа Аниели, след като отпаднахме от Аякс, и плановете ни бяха да продължим заедно, но в последните шест седмици стигнахме до заключението, че е по-добре за Ювентус да се направи промяна. Иначе имаше риск да имаме проблеми през септември или октомври следващия сезон, така че бе най-добре да си тръгна на върха. Сигурен съм, че клубът ще направи най-добрия избор за треньор, който да продължи с този отбор, пълен с победители", обясни Алегри.