Пъзелът в италианската Серия А почти е нареден. Три кръга преди края останаха две въпросителни - ще може ли Аталанта да завърши най-силния сезон в историята си с място в Топ 4, както и дали Емполи ще съумее да се измъкне от зоната на изпадащите?

Шампионът Ювентус вече мисли за лятна селекция, а Фрозиноне и Киево отново ще играят в Серия Б догодина. 

36-ият кръг на Серия А стартира с може би най-ключовия сблъсък - Аталанта срещу Дженоа (16:00 ч., събота, 11-ти май, пряко по MAX Sport 3). Момчетата на Джан Пиеро Гасперини са в най-силна форма спрямо преките си конкуренти за четворката - Милан, Рома и Торино. Разликата между Аталанта и Милан на този етап е 3 точки, но бергамаските са в серия от три поредни успеха. 

До края на деня ще видим и сблъсъка на Каляри, с българина Кирил Десподов в тима, срещу Лацио (16:00 ч., пряко по MAX Sport 3). Сардинци вече си подсигуриха оставането в елита, натрупвайки 40 точки, но за Лацио все още има математическа възможност да напипа квота за Лига Европа. В момента лациалите са 8-ми с 55 точки, на 4 зад градския съперник Рома, който е 6-ти.

Съботният ден се затваря от тежкото гостуване на Милан във Флоренция на Фиорентина. (21:30 ч., пряко по MAX Sport 3). "Росонерите" продължават с колебанията, но в началото на седмицата изстрадаха успех с 2:1 над Болоня у дома. Това ги изравни с Рома и доближи до Аталанта, но все още възпитаниците на Дженаро Гатузо се надяват на грешки на противниците, за да могат да се върнат в Топ 4.

След като взе точка на градския враг Ювентус (1:1) в миналия кръг, Торино изведнъж се оказа претендент за Топ 4. Теоритичните шансове остават, като в момента намиращите се на седмо място "бикове" са на 5 пункта зад Аталанта. Торино може и да се задоволи с участие в Лига Европа, но и за постигането на тази цел има доста работа за вършене. Сега играчите на Валтер Мадзари приемат Сасуоло, който е стабилен в средата на таблицата, спокоен за своето оцеляване (13:30 ч., неделя, 12-ти май, пряко по MAX Sport 3).

В битка за жизненоважни точки Удинезе гостува на Фрозиноне. "Зебрите" са на два пункта от 18-ия Емполи, а сега трябва да спечелят обезателно срещу вече изпадналия Фрозиноне (16:00 ч., пряко по MAX Sport 3), ако искат да продължат да държат съдбата в ръцете си. 

Разликата от 10 точки между Наполи и Интер успокои "адзурите", че и през тази година отново ще са втори. Наполи отдавна изпусна Ювентус за титлата, но битките за чест и обиграване все още не са привършили - в 36-ия кръг тимът на Карло Анчелоти гостува на СПАЛ (19:00 ч., пряко по MAX Sport 3), който през този сезон поднесе не една и две изненади.

Денят се затваря с класическото дерби между Рома и Ювентус на "Олимпико" (21:30 ч., пряко по MAX Sport 3), което ще бъде определящо най-вече за съдбата на "вълците". Те все още са извън Топ 4, но с реален шанс за влизане в Шампионската лига.

На петъчната пресконференция треньорът Клаудио Раниери обяви, че след края на сезона ще напусне своя пост. Като основни негови заместници за момента се спекулират имената на Маурицио Сари и Антонио Конте.  

Друг възлов двубой за оцеляване е в неделя от 16:00 ч., пряко по MAX Sport 4, и той противопоставя Самподрия на Емполи на "Луиджи Ферарис". Само две точки делят Емполи от спасението, но за тях ще бъде важно и прекият съперник Удинезе да греши в оставащите си двубои.

Кръгът завършва в понеделник, когато Болоня приема Парма (20:00 ч., пряко по MAX Sport 3), а Интер домакинства на Киево (22:00 ч., пряко по MAX Sport 3).