Бившият италиански национал Антонио Касано заяви в интервю за Gazzetta dello Sport, че Ювентус е привлякъл втория най-добър играч в света в момента в лицето на Кристиано Роналдо. Нападателят не изневери на позицията си, че Лионел Меси държи първенството, но все пак подчерта, че „бианконерите“ са направи истински удар с привличането на португалеца.

„Ювентус закупи втория най-добър играч в света. Кой е първият ли? Меси продължава да е номер 1. Но трансферът на Роналдо е голям удар. Ще помогне на Ювентус както спортно-технически, така и икономически“, каза Касано.  

„Смятам, че Юве няма да има проблеми да печели Серия А до 2022 година. Роналдо ще вкара поне 40 гола през сезона с екипа на „Старата госпожа“, добави Касано.

През изминалите три кампании абсолютният господ в турнира на богатите бе Реал Мадрид. В тази връзка Касано бе помолен да сподели кой е неговият фаворит за новото издание на надпреварата и дали с Роналдо в състава си, „бианконерите“ имат шанса да вдигнат купата с големите уши: „Юве не е фаворит. Според мен Барса ще спечели“.

Припомняме, че Роналдо подписа с италианския шампион през юли тази година. За него „черно-белите“ броиха 117 милиона евро.

Роналдо: От дете си мечтая да играя за Ювентус

Испанската хазна ще връща пари на Роналдо