Лятното попълнение на Ювентус Матайс де Лихт разкри, че усеща, че този сезон му липсва увереност, но е убеден, че ще се подобри с времето.

Де Лихт се превърна в един от най-добрите млади таланти в Европа. Той беше център на трансферни спекулации още миналото лято. Името му бе свързвано с отбори като ПСЖ, Барселона и Манчестър Юнайтед, но това лято младокът премина в Ювентус срещу сумата от 75 млн евро.

Засега обаче, Де Лихт не стартира по очаквания от всички начин. 

В интервю, което холандецът даде след победата на Холандия с 2:1 над Беларус, той говори за липсата на форма.

"Все още не съм най-добрият, знам. Колкото повече играя, толкова повече задобрявам. Това, което мога да направя, е да продължа да работя усилено. Правя всичко възможно да се уча от моите съотборници."

"В Аякс изпитах чувство за непобедимост. Сега го няма, но това е нормално. Не съм толкова уверен, колкото миналата година. В нов клуб съм, който има нов начин на игра, имам нови съотборници. За мен всичко е ново, по-малко познато от Аякс, но ставам все по-добър и по-добър."

Младокът изигра две не толкова впечатляващи срещи за Холандия и е главният виновник за попадението, което Беларус отбеляза снощи. Той бе отговорен и за гола на Северна Ирландия срещу Холандия по-рано миналата седмица.

За клубния си отбор Де Лихт изигра пет мача в Серия А, но сериозната контузия, която Джорджо Киелини получи, ще даде шанс на младокът да играе по-често и да покаже възможностите си.