Една от звездите на Ювентус Миралем Пянич защити отбора си от нападките в Италия в последните седмици. Медиите заляха с критики "старата госпожа" заради отпадането от Ювентус в Шампионската лига, тъй като на Апенините бяха поставили именно това като цел пред тима, който си става лежерно шампион в Серия А през последните осем години. 

Но според босненския халф, да се говори срещу състав като "бианконерите", е липса на уважение, защото в него се подвизават някои от най-добрите играчи и е ръководен от един от най-подготвените треньорски екипи в Европа. 

"Да говориш срещу тим като нашия е липса на респект. Има много хора, които много говорят, но нищо не разбират. просто футболът е такъв, че в него може да се случи всичко. Точно затова отпаднахме от Шампионската лига. Ако имахме по-малко контузии в този период, нещата можеше и да са различни."

"Имахме нужда от малко късмет и това беше малкият препъникамък пред нас. Отборът е воден от едни от най-добрите треньори в света, изключително подготвени професионалисти. Също така тук играят едни от най-великите играчи и за мен е чест да съм сред тях. Но дали ще остана и занапред, трябва да питате ръководството, на мен ми харесва да съм в тази атмосфера тук", заяви Пянич.