Легендарният наставник на Манчестър Юнайтед - сър Алекс Фъргюсън разкри, че в миналото той и отборът му са желали да привлекат капитана на Ювентус - Алесандро Дел Пиеро, но десятката на "старата госпожа" е останал непреклонен:

"След мач срещу Ювентус, Райън Гигс и Гари Невил ме помолиха да направя всичко възможно, за да привлека Дел Пиеро в Манчестър Юнайтед, защото той буквално беше унищожил цялата ни защита и ни направи за смях. Затова и се свързах с него, но той отказа да изслуша предложението ми.

През 2006 година, когато Италия спечели световното първенство и се заформи скандалът с мачове в Серия А, се свързах отново с него, знаейки, че и Реал Мадрид го искат упорито. Бях сигурен, че този път ще играе за нас или Реал, затова му казах: „Алесандро, след толкова години все още те искам, не ходи в Мадрид, време е да дойдеш тук в Англия, ти ще бъдеш звездата на нашия отбор."

Той само се разсмя и каза: „Мистър, мисля, че сме водили този разговор преди много години. Много Ви уважавам, но Ювентус има проблеми в момента (изпадане в Серия Б) и не мога да предам клуба и да стана страхливец точно сега“. Затова той предпочете да остане в Юве, за да вдигне клуба отново на крака и да го върне в Серия А, а не да дойде в Манчестър.", сподели най-дълго служилият мениджър в историята на клуба.

Това е поредното доказателство за лоялността и огромната класа на Алесандро Дел Пиеро.