Рекордната покупка в историята на Ювентус Гонсало Игуаин за пореден път заяви, че не изпитва никакви съжаления за решението си да премине от Наполи в торинския гранд преди началото на сезона. Аржентинецът допълни, че много харесва спокойния начин на живот в Торино, който сега води.

През лятото на милата година бившият ас на Реал Мадрид поляризира страстите не само в Италия, но и по целия свят, като натисна ръководството на неаполитанци да го продаде. Юве активира освобождаващата му клауза на стойност 90 милиона евро, с което Игуаин стана най-скъпата покупка за италианския футбол изобщо.

Сега 29-годишният таран използва възможността да благодари на феновете на Наполи за отношението им към него в 3-те години, в които носеше екипа на „везувиани“. „Наполи беше едно специално пътуване за мен. Прекарах 3 години на онзи стадион и в онзи чудесен град. Това бяха три прекрасни години за мен и ще е специално да се върна там, както всеки друг футболист, завръщащ се при бившия си тим след красивите моменти, които е преживял с него“, каза Игуаин.

„Когато реших, че ще напусна Реал Мадрид, седнах да помисля в кой отбор да отида. Първо се сетих за Наполи и казах на брат ми (който е и негов агент – б.р.): „Да вървим!“ Неапол е силен град, с голямо значение за футбола. Винаги ще съм благодарен на феновете, на моите съотборници, на треньорския щаб и на приятелите, които оставих там.“

„Благодарение на годините в Наполи успях да стигна до велик тим като Ювентус. Още от първия си ден в Торино повтарям, че не съжалявам. Сега дори съм по-мотивиран относно решението, което взех, защото се чувствам страхотно, чувствам, че израствам като футболист с всеки ден, който отминава. Чувствам се все по-убеден в решението си. Сега живея много по-спокойно и това е от ключово значение за всеки футболист“, коментира Игуаин.