Селекционерът на испанския национален отбор по футбол Висенте дел Боске определи преминаването на Алваро Мората в Ювентус през миналото лято като риск. В момента обаче специалистът няма съмнение, че за младия талант ходът се е оказал повече от успешен.

Юношата на Реал Мадрид напусна родния си клуб, след като „бианконерите“ платиха 20 милиона евро за него. Благодарение на силните му изяви Юве вече си осигури дубъл със скудетото и Купата на Италия, а две негови попадения срещу Реал изпратиха „старата госпожа“ до финала в Шампионската лига тази събота.

„Когато видях, че той отива от Реал в Ювентус, си помислих, че това е известен риск“, коментира Дел Боске, който вече два пъти поред вика нападателя в състава на „ла фурия“.

„Той беше много млад, с кратка кариера зад гърба си и реши да отиде не просто в голям клуб, а в отбор, спечелил три пъти поред Серия А.“

„Малко по малко той придоби значение и важност, порасна много бързо, а това е много добре за националния отбор. Харесвам неговото желание – той знае, че има още много да учи, но очакванията към него са много високи.“

„Искаме да се уверим, че ще подходим внимателно към него, защото понякога ако развитието на даден футболист стане твърде бързо, прогресът спира. Когато разговарях с него за първи път, той ми стори нормално момче, което не приема нищо за даденост, а това е качество, което високо ценя. Той е в националния отбор, за да заслужи мястото си“, додаде Дел Боске.