Треньорът на Ювентус Антонио Конте за пореден път отказа да обсъжда своето бъдеще, като предпочете да се концентрира върху днешния триумф на своя тим, който – по думите на специалиста – ще бъде помнен дълго време.

Днес „старата госпожа“ стана първият тим в историята на Серия А, който приключва сезон с повече от 100 точки.

„Аз съм много, много щастлив. Ако трябва да съм напълно честен, никога не съм си мислел, че можем да стигнем 102 точки“, каза специалистът, чийто нов договор е основната тема за спортната преса на Апенините.

„Нашата цел бе да спечелим трето поредно скудето, което беше историческо постижение. През цялото време това бе основната ни задача. Щом постигнахме това, вече насочихме усилията си към достигането на онова, което мнозина считаха за невероятно. Играчите вече се показаха като специални с третата титла и рекорда за точки, но надминаха себе си с тези 102 точки, които трудно ще бъдат подобрени.“

„Никога няма да престана да им благодаря. Опитах се да ги държа мотивирани до края, но това не бе никак трудно. Ще им благодаря винаги, тъй като през тези три години те бяха невероятни. Понякога хората забравят, че победата е изключение, не правило. Играчите бяха изключителни, както също щаба ми, феновете и клубът“, добави Конте.