Последното ново попълнение на Ювентус – бразилецът Ромуло заяви, че ще се бори с всички сили, за да остане в отбора и след края на сезона, когато изтича неговия наем от Верона.

Днес следобед трансферът на халфа с италиански паспорт стана факт, като шампионът на Италия плати 1 милион евро на „скаглиерите“. Юве разполага с опция и за откупуването на играча, която е на стойност 6 милиона евро и трябва да бъде изпълнена задължително в края на сезона, ако Ромуло участва в най-малко 60 процента от мачовете на „бианконерите“ през сезона.

„Знаех за интереса на Ювентус и това ме зарадва“, каза бившият играч на Фиорентина.

„Доволен съм, тъй като това е нова крачка в моята кариера, която започнах в Италия преди три години. Искам също така да благодаря на Фиорентина за възможността, която ми даде. Сега ще се опитам да дам всичко в името на новия ми клуб и града Торино.“

„Скудетото? Има няколко много силни отбора в битката и Ювентус е един от тях. Ще направим всичко, за да стигнем колкото се може по-далеч в Шампионската лига.“

„Днес се срещнах с треньора Масимилиано Алегри, но не говорихме много. Той ме попита къде предпочитам да играя, а аз му отвърнах, че съм готов да играя навсякъде по десния фланг“, каза Ромуло.