Новата звезда на Ювентус Миралем Пянич смята, че тимът ще трябва да положи изключително много усилия, за да триумфира за 6-и пореден път с титлата в Серия А. Босненският национал заяви, че всички съперници в калчото се радват на всяка грешка стъпка, която торинци правят и всеки отчаяно иска да ги събори от върха.

В третия кръг момчетата на Масимилиано Алегри изненадващо паднаха с 1:2 от Интер в „дербито на Италия“, ала въпреки това отново водят в класирането уверено пред останалите претенденти за трона.

„Най-постоянният отбор ще спечели скудетото. Ние имаме огромно желание да го отнесем у дома за шести пореден път. Всички обаче сме наясно, че това няма да се случи лесно“, коментира Пянич.

„Не можем да си позволим да се дъним. Нашата цел е да триумфираме. Първенството е дълго и тежко. Всички нямат търпение да видят как Юве спира де печели. Няма да ни е никак лесно.“

„Има няколко отбора, които ще се борят с нас до самия край. Рома и Наполи определено ще са сред тях. Аз самият държа под внимание и Интер, който има много добри играчи.“

„Юве играе добре. На върха в класирането сме и в Серия А, и в групата си от Шампионската лига. Затова мисля, че сме на прав път, дори с уговорката, че винаги можем да сме по-добри“, добави Пянич.