Ветеранът в състава на шампиона на Италия Ювентус Андреа Пирло сподели, че все още изпитва удоволствие от играта, но вече се чувства "твърде стар за трансфер в ПСЖ".

Полузащитникът има вече четири поредни титли в колекцията си, и призна: "Основното, което ме мотивира е, че просто искам да играя футбол, защото това е нещото, което обожавам да правя."

Пред френския L’Equipe Пирло коментира още: "Забавлявам се на терена, и наистина ми е приятно. Късметлия съм, че дори и днес, както всяка сутрин, пристигам на базата, или на стадиона за мач, и изпитвам удоволствие. Не се чувствам нито уморен, нито преситен, хубаво ми е."

"В деня, в който вече не се чувствам така, със сигурност ще се захвана с нещо друго," добави Пирло.

"Истина е, че за толкова години във футбола, никога не съм играл в чужбина. Бих опитал. Имал съм възможности в миналото, и все още ги имам. Но в крайна сметка винаги съм избирал Италия," разказва още халфът. "Ще видим какво ще ми поднесе бъдещето. ПСЖ? Твърде стар съм за ПСЖ! Искам да остана още няколко години в Ювентус, защото тук съм много щастлив. Откакто съм тук, усещам желанието на всички за подобрение. Клубът имаше амбициозен проект, който ни доведе до тук."

"Пол Погба ще стане велик шампион. Само има нужда от още малко време да израсне и да стигне до върха. Що се отнася до Марко Верати, той има различен стил от моя. Всеки трябва да използва най-добрите си качества. Той има много талант и е много млад, а вече играе в Шампионската лига за отбор като ПСЖ, с много амбиции. Бъдещето е пред него," обясни Пирло за младите таланти на футбола.