Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс смята, че той е една от причините, поради които клубът не можа да задържи Пол Погба, който отиде в Ювентус и вече е една от големите звезди на световния футбол.

22-годишният французин премина на „Олд Трафорд“ през 2009 година и записа едва 3 срещи за мъжкия тим, а три години по-късно си тръгна със свободен трансфер. Сър Алекс Фъргюсън до последно се бореше да го задържи в редиците си, ала в крайна сметка младокът не получи гаранции, че ще получава шансове по-редовно и потърси късмета си в Серия А.

Има голяма вероятност това лято кариерата на Погба да смени посоката си, тъй като Барселона и Пари Сен Жермен проявяват апетити към него.

Скоулс счита, че и той има някаква вина за това, че сега опорният халф не блести за Юнайтед и то заради решението си през 2012 да се върне след първото си отказване, за да помогне на отбора. „Ако имаше избор и при точните условия, Юнайтед по-скоро щеше да го задържи“, обясни бившият английски национал.

„Дали щеше да е по-различно, ако не се бях върнал за онези 18 месеца? Мисля, че моето завръщане имаше малка роля в това. От гледна точка на Юнайтед винаги е трудно да кажеш кога един млад футболист ще узрее в професионалист от висока класа, който е готов да играе на най-високо ниво. Историята как Погба се изплъзна на Юнайтед има повече от една нишка, която трябва да бъде проследена“, добави рижият магьосник.