Нападателят на Ювентус Карлос Тевес разкри, че сериозно е обмислял да прекрати футболната си кариера, преди да научи за офертата на новия си тим това лято.

29-годишният футболист имаше още година по договора си с Манчестър Сити, но сега твърди, че новото предизвикателство е разпалило отново страстта му към играта.

„Има момент, когато се уморяваш, уморяваш се от футбола“, разказа аржентинецът. „Исках да се откажа, но тогава Ювентус, един от най-големите отбори в Европа, се появи.“

„Винаги съм казвал, че ще се откажа, когато стана на 28 години, а бях много близо да го сторя още когато се скарах с Роберто Манчини (през 2011 година – б.р.). Прекарах 6 години в Англия и никой не би заложил, че ще изкарам толкова дълго там. Спечелих Шампионската лига с Юнайтед, Висшата лига с Юнайтед, ФА Къп с Манчестър Сити, който не бе печелил нищо от доста дълго време. Спечелих всичко.“

Тевес също така потвърди, че се отказва от кариерата си в националния отбор на Аржентина след 13 гола в 62 мача. „Свърши се“, коментира футболистът, който за последно бе повикан за „гаучосите“ през лятото на 2011 година. „Няма какво повече да кажа. Казах, това, което чувствах и това приключва темата. Ако кажа още нещо, ще изглежда, че се моля отново да ме повикат. Националният отбор е затворена страница“, завърши Тевес.