Френският халф на Ювентус Адриен Рабио се оказа доста проблематичен за клуба. 25-годишният футболист се присъедини към "бианконерите" със свободен трансфер през лятото на 2019 година, като по договор трябва да получава 7,5 милиона евро годишно след данъците.

Отделно от това той е получил 10 милиона евро бонус при подписването на договора си, който е за пет години. След слабото представяне в първия 1/8-финал от Шампионската лига срещу Лион, от Ювентус са взели решение да му търсят нов отбор.

Той е бил предложен на Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал като част от сделки за обмен на играчи. В Ювентус искат да видят в редиците си играчи като Жоржиньо и Пол Погба. Твърди се, че Рабио е бил предложен и на Барселона, откъдето торинци са си харесали Артур.

Самият Рабио пък имал други идеи за бъдещето си. Той искал да отиде в Евертън, където мениджър е Карло Анчелоти. Именно той у даде шанс в Пари Сен Жермен през 2012 година, когато Рабио е бил едва 17-годишен. В "Старата госпожа" обаче не са във възторг, тъй като в състава на "карамелите" няма футболист, от когото да се интересуват. В основата на проблемите на Рабио стои недоволството му от спирането на заплатата за четири месеца заради пандемията от коронавирус. Той дори отказваше да се завърне в Италия.