Ювентус се свърза с Челси относно вероятното привличане на крилото Уилиан през януари, съобщи Daily Mirror. Действащият контракт на бразилеца изтича в края на настоящия сезон.

Играчът е щастлив на "Стамфорд Бридж", но в същото време изпитва съмнения във връзка с перспективите си да играе постоянно за отбора на Франк Лампард, както и за продължителността на новото споразумение, ако въобще му бъде предложено такова.

От тази ситуация възнамерява да се възползва бившият наставник на "сините" - Маурицио Сари, който сега е треньор на Ювентус. Сари иска да подсили състава си с 31-годишния бразилец през зимата, за да повиши шансовете на Ювентус за защита на титлата в Серия А и за успех в Шампионската лига. Очаква се Челси да склони да пусне Уилиан по средата на сезона, само ако му намери адекватен заместник. След като Челси вече не е под трансферно ембарго и може да купува футболисти през януари, с клуба от "Стамфорд Бридж" се свързват Джейдън Санчо от Борусия Дортмунд и Уилфред Заха от Кристъл Палас. /БГНЕС