Време е за нова порция италиански футбол с поредния кръг в „калчото“. Изминалият 22-и кръг предложи изключителна резултатност, и много емоционални мигове. Сега ни предстои един доста вълнуващ уикенд с поредица от интересни двубои. Зрелището се очаква да бъде в неделя вечер, когато Интер и Милан ще се изправят един срещу друг. Никак не са леки мачовете за шампиона Ювентус, Лацио и Рома. А в друга вълнуваща среща, Фиорентина приема Аталанта.


 Рома - Болоня

 Двата тима откриват програмата от 21.45 часа, тази вечер на „Олимпико“. В състава на „вълците“ Хенрих Мхитарян се завръща след контузия, но Лоренцо Пелегрини е наказан. Старши-треньорът Паоло Фонсека призова за обединение и спокойствие, като сподели, че всички вярват в дългосрочния проект на клуба. Загубата от Сасуоло в миналия кръг, доста притесни тифозите, но сега у дома Рома излиза за 3 точки.  Тимът на Болоня бавно, но сигурно оттново започна да намира себе си, а с играчи като Рикардо Орсолини и Родриго Паласио, Болоня винаги е опасен. Среща, която едва ли ще бъде толкова лесна за Рома, но „римляните“ нямат право на повече грешки, особено пред своя публика.

Фиоренттина - Аталанта

Програмата продължава в събота следобед, от 16.00 часа на „Артемио Франки“. Този мач едва ли ще разочарова неутралните фенове, защото и двата отбора изповядват приятен за наблюдаване стил на игра. „Виола“ вече победи утрешния си съперник за купата на страната, и сега ще търси нов успех. Домакинската форма на виолетовите обаче, изобщо не е най-добрата, а, ако си припомним какво направи Аталанта при последното си гостуване, звучното 0:7:, срещу Торино.  Съставът на Джузепе Якини изглежда сериозно подсилен, но сега ще трябва да се изправи срещу един страхотен отбор на Аталанта, който играе силно, и обича да бележи много. Задава се един вълнуващ двубой в съботния следобед, койтто ще покаже има ли сили Фиорентина да се противопостави на още един топ отбор, след тежката загуба от Ювентус.

Торино - Сампдория

Отборът на Торино изпитва сериозни трудности. Шефове и тифози са сериозно притеснени, а  най-вече играта на тима изобщо не обнадеждава. Съвсем очаквано Валтер Мадзари бе освободен, а на негово място бе назначен Морено Лонго. Специалистът ще има тежката задача да съживи отбора, и получава добра възможност да се докаже. Утре ще бъде официалния му дебют, а той със сигурност се надява на добър старт. Тифозите на клуба също имат нови надежди след треньорската смяна, и желаят бързо завръщане в битката за Лига Европа. Всеобщо е мнението, че Торино разполага с класа и добър потенциал, но го няма точния човек, който да направи от тези добри индивитуалности, един силен отбор. Гостите от Генуа пристигат разочаровани за този мач, след болезненото поражение от Наполи у дома, дошло в последните минути на срещата. Тук също няма да бъде скучно и с интерес ще се чака реакцията на „торо“ след треньорската смяна, а Клаудио Раниери безспорно е качествен специалист, който винаги може да изненада всеки. Сампдория изобщо не е спокоен за оставането си в елита, и ще търси точки от ранения си противник.

Верона - Ювентус

Един от най-стабилно представящите се отбори, срещу шампиона на Италия. В събота вечер, от 21.45 часа, обещава да бъде много интересно. Верона набра самочувствие и увереност, а сега у дома тимът на Иван Юрич ще иска да предложи най-доброто.  Мениджърът получава много похвали в Италия, за работата, която върши, и начинът, по който действа. Преди началото на сезона всички смятаха, че Верона ще се бори за своето спасение в серия А, но ситуацията е напълно различна. Домакините имат сериозни шансове да се борят за класиране в Лига Европа, въпреки, че са новак в елита. Към момента тимът заема шестата позиция в таблицата, и утре вечер ще опита да подари нова паметна нощ на тифозите. Срещу себе си обаче, домакините ще имат един изключително класен отбор на Ювентус. Опасността за Верона може да дойде отвсякъде, а Кристиано Роналдо ще е жаден за нови голове. Гостуването за „старата госпожа“ на „Бентегоди“, със сигурност няма да бъде леко, а възпитаниците на Маурицио Сари на няколко пъти вече показаха колебания през сезона. Тази среща е поредната, от предстоящия уикенд, коятто се чака с интерес.  Приятната изненада Верона може ли да спре Ювентус, или пък шампионите ще направят нова важна крачка към девето поредно скудето.

СПАЛ - Сасуоло

В неделя на обяд, от 13.30 часа, във Ферара пристига Сасуоло. Домакините продължават да опитват всичко, за да оцелеят в елита, но се вижда, че им липсва качество. Атмосферата на „Паоло Маза“ винаги е много вдъхновяваща, и феновете отново ще напълнят трибуните, за да подкрепят своя отбор. Този мач изглежда като добър шанс за СПАЛ да вземе нещо, защото в противен случай ситуацията за клуба ще стане още по-тежка. Сасуоло определено намери ритъма си, и отборът започна да се представя все по-добре. „Неровердите“ шокираха Рома през миналия уикенд, и сега пристигат готови за нов успех. Жерами Бога, Доменико Берарди и Филип Джуричич, изглеждат като много опасно трио в нападение, и Рома изпита това на гърба си. В предстоящия мач Сасуоло разполага с по-силния състав и по-добрата моментна форма, но това е един от добрите шансове за СПАЛ да направи решителна крачка към оставането в серия А.

Бреша - Удинезе

Прегледът на следобедните двубои от 16.00 часа, започваме със срещата между Бреша и Удинезе. Странни неща се случват при „лястовичките“, дори леко необясними. Очевидно, президентът на клуба Масимо Челино не се слави с голямо търпение към треньорите. Едва ли Еуженио Корини бе главният виновник за слабите резултати на Бреша, за да бъде уволнен вече цели два пъти, само за няколко месеца. Това, което прави Бреша не изглежда сериозно, и не отива на тим, който искада играе в серия А. Припомняме, че Еуженио Корини започна сезона, след което през ноември бе уволнен. На пожар бе извикан Фабио Гросо, който записа ужасяващи резултати, и само след месец работа, също бе принуден да стегне куфарите. Корини отново бе извикан, за втори път пое отбора, само, за да бъде освободен в сряда, след едва 2 месеца на поста. Сега ще се разчита на Диего Лопес да спасява отбора, а дали ще успее, времето ще покаже.  При Удинезе нещата са доста по-нормални и спокойни, а  „зебрите“ направиха добър ход с назначаването на Лука Готи. Спокойствието и стабилността вече властват в Удине, а отборът може да доиграе сезона без напрежение. Сигурно е, че Удинезе ще натрупа още точки до края на сезона, а нищо чудно в неделния следобед да си тръгне и с трите точки от Бреша. Проблемът за Удинезе е, че навън тимът играе доста трудно, но определено в тази среща е възможен всякакъв изход.

Дженоа - Каляри

Домакините започнаха да надигат глава, и работата на Давиде Никола започва да дава резултати. „Генуезци“ измъкнаха изключително ценна точка от Аталанта, и това затвърди техния прогрес. „Грифоните“ вече имат доста по-сериозни аргументи да останат в Елита, и атмосферата около отбора значително се подобри. Всички са решени да се борят, и да играят всеки един мач до края на кампанията, като финал. Каляри е симпатичен отбор, играещ приятен футбол, който се харесва на повечето хора. „Сардинци“ разполагат с качество и класа, за да се озоват в Лига Европа в края на сезона. Каляри вече победи Дженоа в първия мач през сезона, а сега ще опита да го стори отново. Съживеният тим на Дженоа срещу  приятната изненада Каляри, в двубой, който може да засили още повече отбора от Генуа към оцеляването, или пък Каляри ще запише още един позитивен резултат през кампанията, който може да бъде от съществено значение, в лютата битка за европейските турнири.

Наполи - Лече

Наполи сякаш намери себе си. Това е мнението на специалисти, анализатори и експерти. Звездите на отбора отново започнаха да се представят на добре познатото високо ниво, а тифозите на клуба възвръщат вярата си. Това е поредното доказателство, колко бързо се променят нещата във футбола. До преди месец, всички считаха сезона на Наполи за провален, а сега тимът отново мечтае, играе мач за мач, и пробва да спечели всеки един двубой. Желанието се върна на „Санпаоло“, обстановката се промени, а с привлечените нови попълнения тимът изглежда още по-балансиран. Пред своите невероятни тифози, Наполи ще търси нов успех, и продължаване на набраната инерция. Лече изигра най-силния си мач през сезона, в миналия кръг, когато убедително се справи с Торино. Сега, Фабио Ливерани и отбора му пристигат в Неапол с ясната мисъл, че няма какво да губят. Лече може само да извади позитиви от подобни мачове, а ако вземе нещо от това трудно госттуване, още по-добре за всички свързани с този клуб. Наполи изглежда като фаворита в предстоящия двубой, а дали ттова ще бъде потвърдено, ще разберем в неделния следобед.

Парма - Лацио

Преминаваме към вечерната програма, която се открива от 19.00 часа. На „Енио Тардини“ пристига Лацио, а това предвещава голове. Проблемът на Парма са многото контузени футболисти, и за Роберто Даверса периодът е труден. Въпреки многото липсващи обаче, Парма се справя добре, и бавно, но сигурно ттимът трупа точки. Не е никак приятно за всички в клуба, това, което се случва с Жервиньо, и според много хора той повече няма да играе за Парма, освен ако не се случи някакво чудо. Жервиньо вече е изваден от отбора, а това е още един проблем на главата на Даверса, защото опциите му намаляват още повече. Бившият състезател на Арсенал просто ще понесе последствията от постъпките си, а Парма ще търси други решения в Атака. При Симоне Индзаги няма подобни главоболия. В Лацио всичко изглежда повече от розово, и там цари щастие и хармония. Целта на отбора шампионска лига изглежда все по-близо, Чиро Имобиле е голмайстор на серия А, тифозите на този голям клуб до момента изживяват един доста вълнуващ и изпълнен с хубави моменти сезон. Сега, „орлите“ ще търсят нови 3 точки.  Въпреки липсата на основни състезатели при домакините, не се очаква лесен мач за Лацио. Парма вече победи Рома на своя стадион, а защо да не го стори и с Лацио, колкото и силен да изглежда в момента отбора на Симоне Индзаги.

Интер - Милан

Стигаме до мача, който чакат всички. Неделя вечер, 21.45 часа. Това голямо дерби ще бъде гледано по целия свят, а очакванията са за страхотен сблъсък. Погледнете само битката в атака. Ромелу Лукаку срещу Златан Ибрахимович, двама страхотни футболисти един срещу друг. Мач, с огромна стойност, ако си фен на „нерадзури“ или „росонери“. Безспорно един от мачовете на сезона. Тук няма фаворити, а класирането не играе никаква роля. Всичко е страст, мотивация, дух и желание за победа. Ще играе ли Самир Ханданович, това се питат всички фенове на Интер, но това ще стане окончателно ясно, часове преди мача. През седмицата се появиха оптимистични информации по този въпрос, а Ромелу Лукаку нарече Златан Ибрахимович голям шампион и му отдаде заслуженото. Дори кметът на Милано се включи в приказките преди мача, като нарече предстоящия сблъсък, мач на един цял град. Огромни са очакванията, вълнението и емоциите у всички. Шоуто е гарантирано, а зрелището със сигурност ще си заслужава.

Чака ни един изключително интересен кръг. Има всички предпоставки за вълнуващи мачове, и много емоции.

Автор: Дидо Калинков