Опитният централен бранител на Ювентус Джорджо Киелини заяви, че новият наставник на тима Маурицио Сари постепенно променя идентичността и философията на игра на клуба.

„Бианконерите“ започнаха с минимална победа с 1:0 при гостуването на Парма в първия кръг от новия сезон в Серия. Именно Киелини отбеляза единственото попадение след изпълнение на корнер и разбъркване в наказателното поле. Италианецът сподели мнението си двубоя и работата на Сари веднага след двубоя.

„Добър резултат за нас и добро представяне, въпреки че ще стане по-лесно, когато навлезем в оптимална физическа форма“, започна защитникът.

„Мисля, че Сари ни липсва повече през седмица и по време на тренировъчния процес, в сравнение с 90-те минути по време на мача“, сподели Киелини във връзка с отсъствието на италианския специалист поради пневмония.

„Отборът е пълен с шампиони и в момента има много промени, особено по отношение ДНК-то на състава и начинът на игра. Въпреки това ние трябва да запазим някой принципи на работа, които ни носят успех през годините. Работим с ентусиазъм и желание за бърза адаптация и постигане на възможно най-добри резултати“, завърши италианският национал.