Ювентус ще спечели Шампионската лига този сезон, прогнозира бившият вратар на Ювентус и Италия Дино Дзоф пред радио РАИ 2.

"За Ювентус това може да е подходящата година за спечелването на Шампионската лига. Отборът има всичките сили да стори това. Много от водещите отбори имат проблеми в момента. Байерн Мюнхен, Барселона, както и други. Конкуренцията е отслабена", заяви легендата на Италия.

Ювентус - Атлетико Мадрид 1:0 / Шампионска лига 2019/2020 година, групова фаза, група D, 26.11.2019 г.

източник: GettyImages/Gulliver

Световният шампион от 1982 година коментира и ситуацията в Наполи, за който има 143 мача. В момента напрежението в отбора е голямо след като ексцентричният президент на клуба Аурелио де Лаурентис наложи глоба на футболистите заради неподчинение на стойност 2,5 млн. евро. То бе породено от факта, че Де Лаурентис искаше да бъде проведен наказателен лагер на отбора заради слабите резултати от началото на сезона.

„Не трябва да стигаме до определени заключения. Не знам какво точно се е случило, но не е нужно да се стига до такива действия. Не знам кой греши и кой е прав, но не може да се стига до подобни решения“, каза Дзоф.

Той говори и за представянето на Италия под ръководството на Роберто Манчини.

"В момента виждам добра Италия. Дори много добра. Манчини се справя отлично. Футболистите излизат с ентусиазъм да играят за страната си. Този отбор може да има огромна роля по време на Европейското първенство следващата година“, коментира вратарят със 112 мача за страната си.

Лихтенщайн - Италия, ЕК

източник: getty images

Дино Дзоф се върна в миналото, споделяйки за избора си да стане вратар и за най-силните футболисти, с които е играл.

„Винаги съм си мечтал да бъда вратар. Дори когато бях дете, заставах под рамката. Да играя за Италия бе най-големият успех за мен. Като малък често се провалях по време на проби в някой отбор, защото не бях достатъчно висок. Бях много критичен като играч. Никога не съм бил тих. Имах много безсънни нощи, но се стараех да не го показвам в съблекалнята. Бях много самокритичен. Винаги си мислех дали съм направил достатъчното. Винаги се чувствах отговорен. Най-силните футболисти, с които съм играл, са Омар Сивори, Мишел Платини и Жозе Алтафини“, сподели още Дзоф.

Той призна, че често си спомня за Пол Гаскойн.

"Много съжалявам за Гаскойн. Той беше велик художник, който разпръсна изкуството си. Винаги завиждах на такива футболисти, защото вратарите не творяха нищо. Това ме вбеси, защото Газа изхвърли своето изкуство. Моето сърце плачеше за него. Още по това време беше ясно, че след като приключи кариерата си, ще има проблеми. Това бе логичното последствие. Една година той дойде на базата на Лацио с 12 килограма наднормено тегло. Бях отчаян, когато го видях на тренировъчния терен. Попитах кой е този човек. Отговориха ми, че е Пол Гаскойн. Много съжалявам за него“, каза легендата на Италия.

Легендарният вратар не крие, че се чувства горд от футболната си кариера.

„Когато бях треньор и президент на Лацио, се случваше на летищата да не ми искат паспорта. Бях много оценен. Като по-млад имах татуирана цифра 1 на рамото ми. За мен вратарите трябва да бъдат с този номер, а не с двуцифрени, както е сега. Това не го харесвам“, добави още той.