Бившият футболист на Ювентус Клаудио Маркизио смята, че битката за скудетото през този сезон ще бъде много интересна и драматична. Бившият италиански национал сподели своето мнение за сегашното състояние на Ювентус и Интер и заяви, че е впечатлен от качествата, които показват и двата претендента за титлата.

„Интер се представя впечатляващо до момента, а основна заслуга за представянето на отбора има Антонио Конте. Той е страхотен мениджър и върши толкова много работа. Конте е пълен с енергия и това помага много на всички. Той успя да върне идентичността на Интер, накара всички в клуба отново да мечтаят и говорят за скудетото, шампионският манталитет в Интер се завърна.  На всички е ясно, че борбата за титлата ще бъде между два тима”, сподели Маркизио.

„Ювентус притежава много класа, а това е от съществено значение. Те имат футболисти със страхотни качества, които знаят как да печелят. Вижте колко много страда Юве срещу Аталанта и пак успя да спечели. Опитът, който имат тези играчи и шампионският дух, който са изградили вътре в клуба, това е безценно и носи големите успехи на старата госпожа. Искам да кажа и няколко думи за Де Лихт. Той не спря да търпи критика след критика, откакто пристигна в Торино, а всички виждат таланта му. Мисля, че бавно, но сигурно той стабилизира играта си и намери верния път”, завърши изказването си Маркизио.

Автор: Дидо Калинков