Английският Евертън се очаква да приключи трансфера на младата перла на Ювентус Мойс Кийн в следващите 24 часа. Той се очаква да пристигне в Ливърпул за медицински прегледи днес.

С идването на младия италиански национал се очаква да се запълни празнината в центъра на нападението на „карамелите”, оставена с напускането на Ромелу Лукаку в посока Манчестър Юнайтед през лятото 2017 година.

Макар да е само на 19 години Евертън вижда в лицето на Кийн бъдеща звезда и показва амбициозността на тима, тъй като пребори с още доста отбори за подписа на нападателя. От Ювентус се надяваха да задържат тарана с нов дългосрочен договор, но заради липсата на обещание за повече игрово време, нападателят реши да смени Италия с Англия.

Очакват се последните дни да бъдат натоварени за мениджъра на Евертън Марко Силва. Отборът продаде Адемола Лукман и Идриса Гай по време на трансферния прозорец и се очаква да се вземат техни подходящи заместници.

Кийн би станал четвъртото ново попълнение след привличането Фабиан Делф, Йонас Лосъл и Андре Гомеш, който игра под наем на "Гудисън Парк” миналия сезон.

Автор: Дориан Делчев