Българският нападател Валери Божинов даде интервю за Дарик радио след силния старт на 2015 година. Голмайсторът реализира две попадения за Тернана и донесе успеха на своя тим срещу Кротоне в среща от Серия Б.

„Доволен съм от двата гола и старта на годината в първенството. Истината е, че трябва много труд и работа, за да се стигне до головете. Мисля, че това е плод на работата, която вложих в последните месеци. Радвам се, че головете идват, надявам се успехите да продължат и в следващите срещи“, сподели бившият нападател на Левски.

„Не крия, че приемам идването си в Тернана като трамплин. Така беше и с Левски, който ме върна във футбола, сега искам да се върна там, където съм бил, където мечтая да бъда – в Серия А. Ще направя всичко възможно да се преборя и да се върна на мястото си. Сега е нормално да има интерес от италианските медии. С мен винаги е било така, когато бележа хората се интересуват. Не се правя на велик, но се пак съм минал през големи отбори, а и съм вкарвал на големи клубове в Италия“, продължи Божинов за Гонг.

„Относно националния отбор зависи от мен, ако се представям добре, ако съм в добра форма, нещата ще се получат. Искам да съм част от националния отбор не само за мача с Италия, а по принцип, но това е решение на треньорите, които преценяват. Не желая да се натискам и натрапвам, но мисля, че ако съм във форма ще ме викат. Ние сме страна с малко качествени футболисти, така че хората викат тези, които са в добро състояние. Винаги съм искал да се върна в националния отбор. Мачът с Италия би бил много специален за мен. Искам да ги победим и да оставя следа след себе си“, завърши нападателят на Тернана, който е носил екипите на Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг, Виченца, Верона и Левски.