Българският национал Кирил Десподов записа най-голямото си участие в мач от Серия А, но не успя да помогне особено на своя Каляри да избегне загубата от пряк конкурент за спасение. Сардинците паднаха с 0:2 в гостуването на Болоня, а българинът се появи от резервната скамейка на почивката. 

За 45-те си минути на терена обаче той не внесе така очакваната от него острота в атаките на тима си. За престоя си на "Ренато дал'Ара" той се отличи в две ситуации, в които падна за дузпа, но реферите не посочиха бялата точка и трябва да се отбележи, че бяха прави. 

Иначе домакините откриха още преди почивката чрез Ерик Пулгар, който беше точен именно от дузпа. Малко след това Жоао Педро от състава на сардинците пропусна да изравни, след като прати топката в напречната греда с глава.

Този резултат се запази до почивката, а докато тя течеше, наставникът на гостите Роландо Маран реши да изостри играта в предни позиции и пусна Десподов на мястото на ветерана Симоне Падоин. Българинът обаче така и не отправи удар към вратата, а като цяло представянето на Каляри не беше на особено високо ниво. 

В 50-та минута ветеранът в състава на Болоня Родриго Паласио изпусна от изгодна позиция да реши всичко, а Жоао Педро пропиля най-изгодния шанс за Каляри след почивката в 62-та минута. Малко след това Рикардо Орсолини пропусна за домакините, преди все пак да падне второ попадение и всико да приключи. 

В 77-та минута Никола Сансоне с перфектен пас намери Роберто Сориано и той с мощен шут не остави никакви шансове на вратаря на съперника, за да сложи на практика точка на спора. До края на мача не се случи нищо интересно и трите точки останаха на "Ренато дал'Ара". 

След тази развръзка Болоня събра 21 точки и сложи край на серията си от три поредни загуби. Каляри е със само шест точки повече и борбата му за оцеляване в елита никак не е приключила, а изглежда става все по-завързана.