Капитанът на Ювенутс в мача срещу Милан - Леонардо Бонучи коментира достигнатия финал за Купата на Италия. "Биканонерите" не успяха да победят "росонерите" и двата отбора завършиха при резултат 0:0, но благодарение на гола на Кристиано Роналдо от първия мач на чужд терен (1:1), Юве успя да си осигури финал.

"Старана госпожа" доминираше през целия двубой, но, макар че бяха с човек повече почти 75 минути, не успяха да реализират попадение, а и изпуснаха дузпа чрез Кристиано Роналдо.

„Важното беше да се класираме, за да можем да играем в Рим за първия си трофей през сезона“, каза Бонучи пред "Rai Sport".

„Беше странно и трудно в началото, празен стадион след 90 дни. Милан се справи много добре с 10 срещу 11. Беше равенство, но трябва да погледнем чашата  като наполовина пълна, тъй като целта ни беше да стигнем до финала“, коментира още италанецът, който защити Роналдо заради изпуснатата дузпа.

„Дори най-големите могат да направят грешки, Милан можеше да вкара във всеки момент, така че трябваше да сме нащрек. Мисля, че ще видим страхотен Юве и страхотен Роналдо в следващите мачове. Отърсихме се от мрачен момент за целия свят и се надявам, че завръщането ни ще даде малко надежда и радост на феновете у дома. Искаме да им посветим нещо повече в сряда“, заяви още Бонучи.

Финалът за Купата ще се проведе на "Стадио Олимпико" на 17 юни. В другия полуфинал играят Наполи и Интер. В първата среща "неполитанците" стигнаха доминимален успех в Милано.