Кристиано Роналдо официално бе представен като ново попълнение на Ювентус. Португалската звезда даде официална пресконференция, където заяви, че футболистите на неговата възраст (33 години) обикновено правят трансфери в Китай, докато той е предпочел топ отбор на Стария континент. Именно заради това петкратният носител на „Златната топка“ се определи като различен.

В края на брифинга Роналдо позира с фланелка с номер 7, която ще носи в следващите 4 сезона. На „Ювентус стейдиъм“ голмайсторът ще прибира по 30 милиона евро на година (нетна сума), а в касата на бившия му тим Реал Мадрид – постъпиха 117 милиона евро по сделката на лятото на 2018-а.

Преди да застане пред журналистите, Роналдо премина успешни медицински тестове.

„Не беше лесно решение, но виждам силата на Ювентус, който е един от най-големите тимове в света. Всички приятели ме посъветваха, че това е отбор за мен, но беше сложно да предприема този ход. Правя важна стъпка в моята кариера. Открих голям отбор, голям треньор, голям президент…“, бяха първите думи на Роналдо.

„Харесва ми представянето ми. Харесвам предизвикателствата…Моята кариера бе прекрасна досега. Никога не съм мислил, че ще постигна толкова. Сега съм готов за новото предизвикателство. Спокоен съм и вярвам в себе си, че всичко ще е наред“, продължи португалецът.

„Тук съм, защото Юве е голямо предизвикателство в кариерата ми. На моята възраст, обикновено футболистите поемат към Китай. От тази гледна точка, бидейки в тим от ранга на Ювентус, благодаря за тази възможност. Колкото до националния на Португалия, никога няма да му обърна гръб“.

Запитан за раздялата му Реал Мадрид, Кристиано сподели: „Беше прекрасна история, клубът ми помогна във всяко отношение. Искам да благодаря на всички фенове, които бяха с мен през тези години, но нещата вече приключиха. Аз съм щастлив. В Киев (бел. ред. – след финала на Шампионската лига) не бях взел решение, че ще напусна Реал. Няма значение как са се случили нещата. Сега съм добре емоционално и физически. Начинът, по който идвам в Юве, ме кара да се гордея. Аз съм различен от всички футболисти на моята възраст“.

„В момента се чувствам сякаш сега започвам във футбола. Концентриран съм и съм мотивиран, за да докажа, че съм топ играч. Не мисля, че трябва да демонстрирам нещо на някого, защото цифрите не лъжат, но имам амбиция и предизвикателствата ме очароват. След като написах история в Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, сега имам същото желание и в Ювентус. Никога не се задоволявам“,  каза Роналдо.

„Знам, че Шампионската лига е привлекателна за всеки тим в Европа. Има шанс да я спечелим в Ювентус, както и останалите турнири. Може да има напрежение, но аз съм спокоен. Турнирът е труден, но съм тук, за да помогна. В последните сезони Юве бе близо, но не успя, защото финалите бяха много тежки".

„Благодаря на феновете за посрещането. Беше страхотен момент, специален. Винаги е хубаво да те приемат така. За мен това е мотивация. Благодаря много за начина, по който ме приеха на летището, на стадиона, в центъра за тренировки“, коментира още новият любимец на „тифозите“, който призна, че от „Старата госпожа“ е дошла единствената оферта за него.

Колкото до датата, на която се очаква да дебютира с екипа на новия си тим, Роналдо отговори: „Имах възможността да говоря с наставника (бел.ред.- Масимилиано Алегри). Ще започна тренировки на 30 юли. Очевидно искам да започна от първия двубой“.

Дори при все, че не успя да стигне до финала на Мондиала в Русия със селекцията на Португалия, Роналдо все още е един от основните претенденти за „Златната топка“. Ако я спечели отново, тя ще бъде негова шеста.

„Никога не съм мислил дали ще взема две или три подобни отличия. Още повече пет. Просто искам да печеля на терена и да съм най-добрият. Ако печеля, имам шансове. Иначе „Златната топка“ не е мисъл, която не ми дава да спя“, сподели вижданията си Роналдо.

Помолен да коментира трансфера на бившия му наставник Карло Анчелоти в Наполи и дали е говорил с него, Роналдо обясни: „Не съм говорил с него. Той е очарователна личност, но аз имам свой живот, а той негов. Ще се срещнем в мачовете и всеки ще иска да победи. Анчелоти е човек, който има място в сърцето ми, и ми е помогнал много“.

„Никога не се сравнявам с други футболист. На вас, журналистите, ви харесват паралелите с Меси. Но всеки от нас е различен“, отбеляза за сетен път португалската звезда.

Tra poco all'Allianz Stadium...

🎙 La conferenza stampa di @Cristiano

SEGUILA LIVE SU: https://t.co/0WCF8MKZsH | Facebook | Youtube #CR7DAY #CR7JUVE pic.twitter.com/AIfkDFteEd

— JuventusFC (@juventusfc) July 16, 2018