Емполи шокира изключително слаб Ювентус, побеждавайки торинци с 1:0 като гост в мач от втория кръг на италианската Серия “А”. Леонардо Манкузо даде аванс на гостите в резултата с гол в 21-ата минута, което се оказа и победното попадение. 

В 4-ата минута Федерико Киеза проби по десния фланг и стреля опасно, но стражът Гулиелмо Викарио успя да спаси. Това бе и първата по-интересна ситуация в срещата. В 10-ата минута пък футболист на Емполи получи хубав извеждащ пас и се опита да изскочи очи в очи с Войчех Шчесни, но полският вратар навременно излезе и пресече подаването. 

В 12-ата минута Киеза осъществи страхотна индивидуална акция, този път през центъра. Тя завърши с много хубав изстрел на Киеза, но Викарио с решителна намеса изби в корнер. Малко след това пък Леонардо Бонучи получи удар в главата, но остана на терена.

В 21-ата минута играчите на Аурелио Андреацоли успяха да изненадат съперника си. Филипо Бандинели получи топката на левия фланг, подаде към Недим Байрами, който опита да центрира, получи се рикошет и на броени метри пред вратата на Шчесни най-съобразителен се оказа Леонардо Манкузо, който успя с шут от близка дистанция да изпрати кълбото в мрежата.

Млако след гола бившият нападател на Милан Патрик Кутроне пробва шут към вратата на Шчесни, но не намери целта. В последните секунди на първото полувреме пък Киеза едва не си отбеляза нелеп автогол, след като реши да играе с глава пред собствената си врата и Шчесни трябваше да се намесва решително, за да предотврати куриозното попадение. Ювентус пък изглеждаше твърде беззъб в атака през първата част.

В началото на второто полувреме имаше работа и за двамата вратари, като Кутроне пропусна да направи резултата 0:2 в 49-ата минута след изпълнение на ъглов удар. Като цяло обаче Ювентус нямаше идеи в атака, едва в 64-ата минута Хуан Куадрадо се опита да застраши по-сериозно вратата на Викарио, но ударът му бе блокиран.

В 66-ата минута Деян Кулушевски смени Киеза, а новото попълнение Мануел Локатели влезе в игра на мястото на Родриго Бентанкур. Преди това Алваро Мората и Федерико Бернардески също се бяха включили от пейката за Ювентус. Малко след влизането си в игра Локатели пробва шут от близко разстояние, но бе блокиран от противников бранител. В 71-ата минута пак Локатели се оказа опасно близо до вратата на Емполи, но не успя да нанесе голов удар след центриране отляво на Кулушевски.

До гол във вратата на Емполи обаче не стигна, съответно и кризата в Юве изглежда ще е налице и през този сезон.