Отборът на Фиорентина победи лидера в Серия А Ювентус с 2:1 в мач от 20-я кръг на италианското първенство. С успеха Фиорентина надигна глава, след като бе допуснал три мача без победа в Италия.

Ювентус пък приключи серията си от четири поредни победи в шампионата. Торинци остават начело във временното класиране с 45 точки и мач по-малко, но вторият Рома е само на една от върха – 44.

Отборът на Фиорентина излезе на осма позиция в Серия А с 30 точки в актива си.

Двата тима изиграха много интересно първо полувреме, а домакините успяха да поведат в 37-ата минута с попадение на Никола Калинич. Федерико Бернардески намери чудесно Калинич, който с удар в долния ляв ъгъл на вратата на Буфон, реализира за 1:0 за Фиорентина.

Иначе в самото начало Пауло Дибала получи добър пас в 4-ата минута и стреля от обещаваща позиция, но ударът му бе блокиран от защитник.

Малко по-късно, в 8-ата минута Буфон трябваше да се намесва след удар на аржентинеца Матиас Весино.

Пак Весино внесе смут в защитата на „Старата госпожа“ в 10-ата минута, но нацели лявата греда. Домакините продължиха с активните действия в минута по-късно пак Джиджи Буфон се прояви със спасяване.

В 22-ата минута и Чиприан Татарушану също блесна със спасяване след удар на Стефано Стураро.

До края на полувремето след гола на Калинич, Джорджо Киелини пропиля изгодна възможност за Ювентус в 41-ата минута, а в 45-ата Гонсало Игуаин също отправи опасен изстрел, но не успя да порази вратата на домакините.

Скоро след почивката двата тима си размениха по едно попадение. Първо в 55-ата минута Милан Бадел показа класа и покачи на 2:0 за Фиорентина след като се възползва от удобен пас на Максимилиано Оливера.

Само 3 минути по-късно, в 58-ата Гонсало Игуаин намали пасива на торинци с гол за 1:2.

Пак Игуаин можеше да изравни в последните минути на двубоя. Нападателят надскочи защитата на Фиорентина и отправи опасен удар в 81-ата минута, но Чиприан Татарушану спаси вратата си с изключителна реакция.

В 89-ата Пауло Дибала се озова в отлична позиция и стреля, но вратарят на домакините нямаше повод за притеснение, тъй като топката прелетя високо над гредата и резултатът се запази 2:1 за Фиорентина.