Фиорентина сложи точка на изключително кошмарната си серия от 8 мача в Серия А без победа. Възпитаниците на Чезаре Прандели надделяха с 3:0 над шампиона Ювентус насред Торино, благодарение на голове от Влахович, Касерес и автогол на Алекс Сандро. „Виолетовеите“ бяха улеснени в задачата си да превземат „Ювентус Стейдиъм“, след като Хуан Куадрадо бе изгонен в 18-ата минута след грубо нарушение срещу съперников играч.

Това поражение на „бианконерите“ идва в изключително лош момент, след като по-рано днес стана ясно, че служебната им победа над Наполи се отменя и дербито ще се състои в крайна сметка. По този начин ще бъдат отнети трите точки на Юве, които бяха добавени към актива им.

С този успех гостите се изкачват на 14-ото място s 14 точки, докато възпитаниците на Андреа Пирло са трети с 27, но след като изгубят трите пункта, ще са с равен брой с тези на Рома.


В третата минута Влахович бе изведен зад отбраната на шампионите от Рибери, напредна мощно, влезе в наказателното поле и с левия крак прехвърли Счесни за 0:1!

В петата минута Роналдо изпълни пряк свободен удар, но той намери стената.

В 18-ата минута Куадрадо получи директен червен картон, след като влезе с двата крака в Кастровили.

В 26-ата минута Кастровили се възползва от нова грешка в отбраната на "бианконерите", стреляйки от близка дистанция в десния ъгъл на Счесни, но полякът показа превъзходен рефлекс и спаси.

6 минути по-късно Кристиано получи вляво в наказателното, направи няколко финта и шутира в близкия ъгъл, но извън очертанията.

В 37-ата минута CR7 отправи много силен удар в очертанията, но Драговски парира.

В края на полувремето Бентанкур пробва късмета си от далеч, но право в сигурните ръце на Драговски.

В 57-ата минута Роналдо заби топката във вратата с глава, ала бе в положение на засада.

3 минути след това Маккени изпрати коженото кълбо с много сила от далечно разстояние, но над напречната греда.

В 63-ата минута Пулгар шутира от границите на пеналтерията, но топката профуча на сантиметри от лявата греда.

В 71-ата минута Киеза получи в дясната част на наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Драговски отново бе на висота.

В 76-ата минута гостите удариха за втори път. Алекс Сандро прати топката в собствената си врата след нескопосан опит да изчисти центриране пред Счесни.

10 минути преди края Касерес сложи точка на спора, след като Бираги намери уругваеца непокрит в наказателното поле и бившият играч на домакините направи резултата класически.


Ювентус: Счесни, Куадрадо, Де Лихт, Бонучи, Алекс Сандро, Киеза, Маккени (Кулушевски 73'), Бентанкур, Рамзи (Данило 20'), Мората (Бернардески 45'), Роналдо

Резерви: Буфон, Пинсолио, Киелини, Данило, Драгусин, Фработа, Бернардески, Портанова, Кулушевски, Дибала, Да Граса

Старши треньор: Андреа Пирло

 

Фиорентина: Драговски, Касерес, Миленкович, Пецела, Игор, Бираги, Амбарат, Борха Валеро (Пулгар 52'), Кастровили, Рибери, Влахович (Коуаме 75')

Резерви: Терасиано, Мартинес Куарта, Бонавентура, Дункан, Коуаме, Сапонара, Лирола, Венути, Барека, Кайехон, Пулгар, Ейсерик

Старши треньор: Чезаре Прандели

 

Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино

Главен арбитър: Федерико ла Пена