Интер направи поредна грешна стъпка в Серия А. "Нерадзурите" не успяха да се справят със съпротивата на новака Парма и загубиха с 0:1 срещата си от четвъртия кръг на шампионата.

В герой за "пармалатите" се превърна 20-годишният ляв бек Федерико Димарко, който 11 минути преди края на срещата с мощен шут от над 30 метра разстреля Ханданович и донесе първия успех за своите през сезона. Това е първи гол в 15 мача за 20-годишния бранител в италианския елит. Димарко бе отдаден под наем в Парма именно от тима на Интер през това лято.

След това равенство миланският гранд остава 7-и с 4 точки, а Парма е 12-и със същия актив. Любопитната новина преди срещата бе, че капитанът и лидер на "нерадзурите" Мауро Икарди не попадна в стартовите 11, за да бъде запазен за двубоя с Тотнъм в груповата фаза на Шампионската лига. Неговото място в атаката на Интер застана Кейта Балде.

Първото полувреме не предложи почти никакви любопитни положения пред някоя от двете врати. В 16-ата Иван Перишич получи топката на добра позиция на границата на наказателното поле, но ударът му над вратата. В 32-ата минута Самир Ханданович, спасявайки изстрел от упор на Жервиньо. Бившият нападател на Арсенал и Рома обаче беше в засада, отразена от страничния съдия навреме.

6 минути по-късно Раджа Наинголан шутира от дистанция, но желанието му остана незадоволено. Скоро след това шут нанесе и Брозович, но това доведе само до корнер за домакините. До края на полувремето Сепе отрази топката след изстрел на Перишич отляво.

Втората част бе още по-спокойна и доста по-безинтересна. Въпреки че на терена се появи Мауро Икарди още след почивката, Интер така и не намери път към вратата на съперника. В 79-та минута Парма поведе в резултат с туповен шут с левия крак от над 30 метра на младия Федерико Димарко, с който не остави шансове на стража на домакините Самир Ханданович.

Интер: Ханданович, Д'Амброзио (Квадво Асамоа 71'), Де Фрай, Шкриняр, Далберт, Галярдини, Брозович, Кандрева (Матео Политано 59'), Наинголан, Перишич, Кейта Балде (Мауро Икарди 46')

Наставник: Лучано Спалети

Парма: Сепе, Якопони (Франсиско Сиералата 77'), Бруно Алвеш, Гальоло, Гоби (Федерико Димарко 46'), Ригони, Стулац, Барила, Ди Гаудио (Алесандро Деиоола 63'), Инглезе, Жервиньо

Наставник: Роберто Даверса