Ювентус постигна очаквана победа при визитата си на СПАЛ в мач от 25-ия кръг на италианската Серия А. „Бианконерите” се наложиха с 2:1, но двубоят ще се запомни повече с поредния изравнен рекорд от Кристиано Роналдо.

Именно португалецът реализира за 1:0 в полза на гостите, а това бе неговият 11-ти пореден гол в мач от Серия А, като по този показател Роналдо изравни аржентинската легенда Габриел Батистута и италианеца Фабио Куалярела, които са правили същото.

Впечатляващата серия на Роналдо започна на 1 декември, когато той реализира при равенството 2:2 срещу Сасуоло. До този момент нападателят има цели 15 гола на сметката си.

Батистута постигна своя рекорд през сезон 1994/95 година и остана непокътнат цели 14 години преди през миналата кампания да бъде изранен от Куалярела.

Роналдо може да задмине двамата нападатели още следващата седмица в дербито на Италия срещу Интер.

Португалецът откри резултата срещу СПАЛ в 39-ата минута, когато се разписа почти на празна врата след прекрасно подаване от Куадрадо отдясно.

След един час игра Ювентус реализира втори гол, който този път бе дело на Аарън Рамзи. Халфът вкара по великолепен начин, прехвърляйки вратаря след пас на Дибала.

Домакините стигнаха до почетен гол, който падна от дузпа в 69-ата минута. Точен бе Андреа Петаня.

Във временното класиране Ювентус продължава да бъде лидер с актив от вече 60 точки, четири повече от Лацио, който е с мач по-малко. СПАЛ е на последното място в Серия А със скромните 15 пункта.